Utan bevis

 

En polischef och sex konstaplar. Så ser bemanningen ut på Lysekils polisstation 1918. Med ett invånarantal på 4000 personer kan man tycka det skulle räcka. Om det inte vore så att ett ruskigt, för att inte säga brutalt mord inträffar. Utanför Gåsö hittar några fiskare en resväska flytande i vattnet med en styckad, paketerad kvinnokropp i. Vem är hon? Varför har hon mördats? Av vem? Hur? Var? När? Är det i Göteborg lösningen finns? Frågorna hopar sig och sanningen visar sig svårfunnen, om den ens finns.

Hur kan en kvinna försvinna utan att någon saknar henne? Ånyo får polischefen Nordenhöök och konstapel Persson något att grubbla över. Privatlivet har också sina problem. Polischefen blir plötsligt sjuk under en bättre middag på Stadshotellet och konstapel Persson har svårigheter att hitta lämplig datum för sitt giftermål.

Boken är en fantasi kring en historisk kärna. Grundhistorien bygger på ett verkligt fall, ett mord som hade sin upprinnelse i närheten av Lysekil för snart ett halvt sekel sedan, det så kallade ”Gåsömordet” eller ”Koffertmordet i Lysekil”.

Utan bevis är den fjortonde, men kronologiskt tredje delen i serien om konstapel Göran Perssons liv och leverne i Lysekil. De tre första delarna utspelar sig 1916 – 1918. Övriga delar 1932 – 1941.

Utg. 2017. Ill. 235 s. ISBN 978-91-639-2009-7

Kan köpas i bokhandeln eller genom förlaget.

Lennart Brohed

Slussens Bokförlag

Apoteksgatan 13

45333 Lysekil

E-post: slussensbokforlag@gmail.com  lennart.brohed66@gmail.com