KUPONGLIGAN

Av Lennart Brohed

Överkonstapel Göran Persson hade tagit tjänstledigt ett år. Utarbetad och trött som han var. Han hade till och med haft tankar på att lägga av helt som polis. Redan efter en månad upptäckte han att livet var outhärdligt tråkigt när han bara slog dank och han lyckades med stort besvär komma tillbaka till sitt arbete på polisstationen. 

Så här är han nu i gammal god form. Genast fick han ett svårutrett brott på halsen som sätter hela hans skicklighet och uthållighet på prov. Som vanligt får han stöd av hustrun Inga och konstaplarna Lundin och Fredriksson med familjer.

 KUPONGLIGAN är den elfte delen i serien om överkonstapel Göran Perssons liv och leverne i Lysekil. Året är 1941, syrenerna har snart blommat över och sommaren väntar. Då upptäcks ett lik på Stångehuvud. Livet förmörkas, inte bara av det, utan också av kriget. Varubrist, kaffeersättningsmedel och ransoneringskuponger sätter invånarnas fantasi och tålamod på prov. Varför har någon tagit livet av den oförarglige kontorschefen för stans kristidsnämnd?

317 s. Ill. 2014, ISBN 978-91-637-6862-0

Alla titlar kan köpas i bokhandeln, eller direkt från förlaget. 

Lennart Brohed

Slussens Bokförlag

Apoteksgatan 13

453 33 Lysekil

E-post:  lennart.brohed66@gmail.com   eller slussensbokforlag@gmail.com